21 Haziran 2020 Pazar

Obra 'Feda' dedi! Gizeme oyuncularda...

BARIŞ ŞEHİRLİOĞLU - ÖZEL

Fenerbahçe Beko'da Başantrenör Zeljko Obradovic ile aylardır beklenen görüşme reelleştirildi. Bütün 5 gün süren görüşmelerden sonra tecrübeli koç, "Ailemle görüşüp, kararımı vereceğim" diyerek, İstanbul'dan böldü.

Sırp koç hafta başında Fenerbahçe Beko ile devam edip etmeyeceğini kulübe bildirecek.

Fenerbahçe Başkanı Ali, Başkan Vekili Semih Özsoy ve genel menajer Maurizio Gherardini'nin de katıldığı görüşmelerdeki ana mevzu ekip bütçesiydi. Ajansspor'un edindiği bilgiye göre Obradovic, kendi ücretinde takribî yüzde 50 indirim yapabileceğini, takımında yer alan adların ücretini de alta sürükleyebileceğini ve bu mevzunun da kendisini vazgeçilmesini istedi.

Yüzde 50 indirim yapacak

Yüzde 50 indirim yapacak

Obradovic reelinde Fenerbahçe ile devam etmek istiyor ve bunun için de özveriden sakınmadı.

Buna göre Obradovic, kalmaktan yana karar verirse, senelik 1.6 milyon Euro karşılığında 1 sene opsiyonlu olmak üzere, 3 senelik yeni kontrat imza atacak.

Öte yandan Sırp koç, ekipteki oyuncuların sözleşmelerinde yapılacak revizyona kendisinin karışmasının muhtemel olmadığını; bunu idarenin çözmesi gerektiğini belirtti.

Oyunculardan yüzde 20 indirim arzı

Oyunculardan yüzde 20 indirim talebi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basketbol şubesinin bütçesinin yüksek olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini geçtiğimiz hafta FB TV'deki 'Gündem Özel' programında dile getirmişti.

Bu noktada bütçesi düşse de doruğa oynamaya devam edecek bir ekibin olması da ehemmiyetli bir ayrıntı.

Buna göre halihazırda 30 milyon Euro seviyelerinde olan ekip bütçesinin düşürülmesi için oyunculardan %20 oranında indirim arz edildi.

Genel olarak oyuncuları bu arza pozitif yanaştığı bilinirken, bir tek Kostas Sloukas henüz bir yanıt vermedi. Yunan reyin kurucunun da sarı lacivertlilerle yola devam etmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Beko, Zeljko Obradovic idaresinde tarihi zaferler tuttu. Sarı lacivertli ekip Türk Hava Yolları Euroleague şampiyonluğu dahil olmak üzere toplam 11 kupa kazandı.

Legal ihtar: Bu haber tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder