12 Haziran 2020 Cuma

Arjantinli basketbolcu Scola, AX Armani Exchange Milan'dan parçaladı

Arjantinli basketbolcu Scola, AX Armani Exchange Milan'dan ayrıldı

İtalya'nın AX Armani Exchange Milan takımı, Arjantinli basketbolcu Luis Scola ile yollarını ayırdı.

Kulüpten yapılan söylemede, ekipten ufaladığı duyurulan 40 yaşındaki pota altı oyuncusu Scola'ya emekleri için teşekkür edildi.

Söylemede görüşlerine yer verilen Scola, artık Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde forma giymeyeceğini belirterek kariyerine devam edip etmeyeceği mevzusundaki kararı gelecek haftalarda vereceğini kaydoldu.

Scola, Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgını sebebiyle iptal edilen bu sezonu 9,2 sayı, 4,4 ribaunt ortalamalarıyla bitirmişti.

İspanya'nın Tau Ceramica ekibinde sergilediği performansla dikkatleri üzerine sürükleyen Scola, Amerikan Basketbol Ligi'nde NBA Houston Rockets, Phoenix Suns, Indiana Pacers, Toronto Raptors ve Brooklyn Nets'te misyon yapmıştı. Deneyimli basketbolcu, 2017'de NBA'den parçaladıktan sonra Çin'in Shanxi Brave Dragons ve Şanghay Sharks takımlarında oynamıştı.

Arjantin'in 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan takımında yer alan Scola, ilerlemiş yaşına karşın 2019 FIBA Dünya Kupası'nda da forma giymiş ve gümüş madalyaya erişen ekibinde 17,9 sayı, 8,1 ribaunt ortalamalarıyla ön tasarıya çıkmıştı.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder