25 Haziran 2020 Perşembe

Erdem Can kimdir? Obradovic'in yerine mi geçecek?

Erdem Can kimdir?

Erdem Can, 2013'ten bu yana Fenerbahçe Beko'da Zeljko Obradovic'in takviyeciliğini üstleniyor. Ankaralı bir ailenin çocuğu olarak gelişmiş. Babası Şinasi Can, Makine Ve Kimya Endüstrisi Kurumunda kurşun emekçisiydi. Erdem Can, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Aynı üniversitede master da yapmış. 

Eşi Meltem Can hekim. 4 yaşında Yağız adlı bir çocuğu var.

Alıştırmanlık kariyerine 1999 senesinde Mülkiye Kulübü'nde başladı. 2004'e kadar burada kaldı. 2005-2006 sezonunda ise Banvit'te Tab Baldwin'in takviyeciliğini üstlendi. Yeni Zelanda Ulusal Takımı'nda da Baldwin'in takviyecisiydi.

2007-2008 sezonunda Baldwin onu bu sefer PAOK'a götürdü.

2011'de Olin Edirne'de Gökhan Taştimur'un dayanakçılığına getirildi.

2012'nin başında Olin Edirne'ye başantrenör oldu ancak iki ay sonra misyonuna son verildi.

Erdem Can neredeyse her yaz NBA Yaz Ligi'nden gelen önerileri kabul ederek orada alıştırmanlık yapıyor. Misalin zamanında orada Udoh ile özel idmanlar yapıp onun transferinde ehemmiyetli bir rol oynamış. 

NBA'den koçluk öneriyi aldı!

10 Eylül 2019'de Sports TV yayınına katılan Can, "NBA'den koçluk öneriyi geldi ve ben kabul etmedim. Ben kulübümde ve birlikte çalıştığım koçla, aile olduğumuz takımla beraber kendi gelişim sürecimi devam ettirmek istiyorum" ifadelerin kullanmıştı.

"Obradovic'in us öğretmeni Nikolic'ten bilip size aktardığı esas felsefe nedir?" sualine verdiği yanıt şöyle:

Nikolic bir gün idmandan sonra bitkin düşen oyuncularına şöyle sesleniyor: "Ehemmiyetli olan fiziksel olarak yorulmanız değil. Hakikat ehemmiyetli olan kafanızın yorulmuş olması. Her şeye konsantre olmuş, her şeyi hazmetmiş ve kafa olarak bir şeyleri geliştirmeyi düşünmekten dolayı yorulmuş hale kazançsanız, işte o zaman bazı şeyler oturmuş ve idman zaferli olmuş demektir."

Obradovic, Erdem Can için ne düşünüyor?

27 Eylül 2018'deki görüşmesinden: "Erdem basketbola benim bakış açımla yanaşıyor. İkimiz de bu oyunu çok hoşlanıyoruz. Şu anda yerime ekibin başantrenörü olabilecek gidişatta. Ve bir gün çok çok iyi bir başantrenör olacağına bellim."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder