18 Haziran 2020 Perşembe

Kobe Bryant'ın can verdiği kazanın raporu ortaya çıktı

NBA efsanesi Kobe Bryant, 13 yaşındaki kızı Gianna ve 7 şahsın yaşamını kaybettiği helipkopter kazasıyla alakalı rapor ortaya çıktı.

26 Ocak ’ta, Los Angeles Lakers efsanesi daha önceki baskebolcu Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın da içinde bulunduğu helikopterin yaptığı kazada; kaptanı içinde bulundukları yoğun sis esnasında alçaldıklarını değil, yükseldiklerini sandığı tanımlandı.

Amerika Birleşik Devletleri Milli Erişim Güvenlik Kurulu'nun NTSB görevlendirdiği müfettişler hadiseyle alakalı bir rapor hazırlarken, kaptan Ara Zobayan ’ın hava trafiği hakimiyet takımına telsizden 4 bin fite çıkmakta olduklarını söylediği belirtildi.

Yoğun sisten dolayı doğrultu algısını kaybeden Zobayan'ın o sırada giderek alçaldığı ortaya çıkarken, uzmanlar düşük görüş mesafesinde bunun yaşanabileceği kaydolundu.

Müfettişlerin raporunda, Ara Zobanyan'ın mekansal yönelim bozukluğu Spatial disorientation hayata ihtimalinin çok yüksek olduğu ve bu surattan alçalıp çakıldığı görüşünü bildirdi.

Mekansal yönelim bozukluğu Spatial disorientation nedir?

Havacılık vertigosu da sınanan disoryantasyon, kaptanın dünya yüzeyine göre pozisyonunu denge uzuvlarıyla bütün ve şuurlu olarak tanımlayamadığı bir beceriksizlik gidişatıdır. Kaptanlar disoryantasyonun tam biçimlerini VERTİGO olarak adlandırırlar. Vertigo bir çeşit sanrı yaşantısıdır; birey döndüğünü, hareket ettiğini, dik durmadığını vs. sanır.

Legal ihtar: Bu haber tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder