13 Haziran 2020 Cumartesi

NBA'de oyuncular sıkıntılı! Ligin başlaması kasvette...

Koronavirüs arasının ardından NBA'in 31 Temmuz'da Orlando'da, tek kentte 22 ekipli bir formatla başlatılma kararı, NBA Oyuncular Birliği'nin kararı sonrası fotoğrafı olarak alınmıştı.

EREN TUNCAY -

NBA'de geri sayım başlamışken, 31 Temmuz'da başlayacak olan lig için 22 ekipli yeni sistemin ayrıntıları söylenmişti. Ancak özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde tesirini sürdüren George Floyd cinayetinin ardından yaşanan büyümeler, NBA'de fikir ayrılıkları oluşturdu.

Kyrie Irving oyuncuları aradı

NBA'de Brooklyn Nets'te forma giyen Kyrie Irving, dün 80'den fazla oyuncunun katıldığı bir görüşmede, ülkede tedirginlik yaratan sosyal haksızlık ve ırkçılık mevzuları çözülene kadar Orlando'da tertip edilecek ligin devam etmemesi fikrinde olduğunu belirtti.

Kyrie Irving, yaptığı söylemede şu laflara yer verdi: "Orlando'ya gitmeyi desteklemiyorum. Sistematik ırkçılık ve absürtlüklerle birlikte olmayacağım. Kuşkulu olan şeyler var."

Konuşmada ehemmiyetli adlar

Konuşmada önemli isimler

Kyrie Irving'in tertip ettiği görüşmede NBA Oyuncular Birliği Başkanı Chris Paul'ün yanı gizeme Kevin Durant, Donovan Mitchell, Carmelo Anthony, Joel Embiid, Malcolm Brogdon, Avery Bradley, Mike Conley, Dwight Howard gibi ehemmiyetli adlar da yer aldı.

LeBron James yoktu

NBA'de bu gibi sosyal mevzularda en çok ses çıkaran adlardan biri olan LeBron James ise bu görüşmede yer almadı. George Ardından da "Black Lives Matter" harekeini en çok destekleyen adlardan biri olan ve "More Than a Vote" organizasyonuna desteklediyen LeBron James, hem ligin devam edip hem de sosyal haksızlık ve ırkçılık gibi mevzularla gayret edebileceği görüşünü korunuyor.

NBA'den henüz bir söyleme yok

NBA, yaşanan bu büyümeler üzerine henüz bir söyleme yapmadı. Şu an için, NBA'in 31 Temmuz'da başlaması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder