20 Haziran 2020 Cumartesi

Galatasaray'ı keşmekeşe çeken kontrat ve evrakı

BURHAN CAN TERZİ - ÖZEL

Galatasaray ’da basketbol şubesinde patlak veren krizin arkasını art kesilmiyor. Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek ’in ayrılığıyla başlayan kriz, şubeden mesul idareyicilerin istifasıyla devam etmişti. Galatasaray Kulübü dün bir fotoğrafı söyleme yaparak basketbol şubesine idareyiciler Mahmut Recevik, Erol Özmandıracı ve Ömer Canbeğenir ’in yerine Dorukhan Acar, İlber Aydemir ve Oytun Özer ’in atandığına söyledi. Bu başkalaşımın perde arttaki bir gizemi daha aydınlatıyor.

Yalçınkaya-Günay ilişkisi

Çarşamba günü br araya gelen idareyicilerden Erol Özmandıracı, başkan yardımcıları Yusuf Günay ve Kaan Kançal ’a basketbol şubesiyle alakalı teklifleri sunmuş, basketbol genel menajeri Ömer Yalçınkaya ’nın da misyondan almasını isteyince münazara yaşanmış ve Erol Özmandıracı ve Ömer Canbeğenir misyonlarından istifa etmişti. Peki Yusuf Günay ’ın, Ömer Yalçınkaya ’yı gözetmesinin altında ne uyuyordu? İşte şok edici asıl: Zira Ömer Yalçınkaya, Yusuf Günay ’ın yeğenine kontrat yaptı ve bu gizemi gözeten şahıstı.

Yeğene kıyak kontrat

Yusuf Günay ’ın 2001 doğumlu yeğeni Tarık Günay gelecek vaadeden bir basketbolcu görüldü ve 1 Ekim 2019 tarihinde başkan yardımcısının yeğeni, Galatasaray ’a getirildi. Ancak 19 yaşına gelen başka bir deyişle basketbol için minik bir yaşta olmayan oyuncu A Ekip ile idmana bile çıkmıyor. Ayrıca basketbol şubesini takip edenler şu an oyuncunun A Ekip seviyesinde olmadığını ve gelecek görmediklerini belirtiyor. Ve ne hikmettir ki bu oyuncuya iyi bir kontrat yapılıyor.

A Ekip ’la idmana bile çıkmayan Tarık Günay ’ın bu sezon kazandığı para 48 bin lira. Ancak bununla da bitmiyor. Gelecek sezonki kontratı da hazır. Genç Tarık ’ın 2020-21 kontratı 60 bin lira. Ve kontrat 2024 ’e kadar devam ediyor. Efsane kaptanı Işıl Alben ’in kontratını haftalar boyu bekleten Galatasaray yönetimi ve basketbol genel menajeri, başkan yardımcısının yeğenine ise kontrat yaparken hiç düşünmediğini dokümanlar ispatlıyor.

Dokümanlar;

Belgeler;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder