16 Haziran 2020 Salı

NBA'den oyunculara sarih çek! İsterseniz oynamayın...

NBA'in Temmuz'un sonunda yine devam etme kararından sonra, son yarıyılda bazı oyuncuların memnunsuzluğu nedeniyle müzakereler çıkmıştı.

EREN TUNCAY -

İlk olarak NBA Oyuncular Birliği tarafından ligin devam etmesi mevzusu onaylandıktan sonra, NBA fotoğrafı olarak ligin geri döneceğine söylemişti. Ancak bunun ardından NBA'deki bazı oyuncular kendi fikirlerinin sorulmadığı bahanesiyle vaziyetten hoşnut olmadıklarını dile getirmişti.

Kyrie Irving liderlik etti

Geçtiğimiz hafta ise Brooklyn Nets forması giyen Kyrie Irving, 80'den fazla oyuncunun -içlerinde NBA Oyuncular Birliği Başkanı Chris Paul de vardı- bulunduğu bir görüşme tertip edip bu görüşmede oyuncuların büyük bir kısmının hem fikirlerinin alınmamasından dolayı, hem de Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan George Floyd cinayetinin sosyal haksızlık, ırkçılık gibi mevzuları yine ortaya çıkarması ve bu mevzuların çözüme kavuşmadan liglerin yine başlamasının doğru olmadığını belirtmişti. O HABERİMİZİ BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ

Oynamak için lüzumluluk yok

Oynamak için zorunluluk yok

Bu müzakereler sürerken, NBA Başkanı Adam Silver ise ESPN'e ehemmiyetli söylemelerde bulundu. Endişesi olan ve oynamaktan çekinen oyuncuların, isterlerse şayet Orlando'da devam edecek olan ligde, ekiplerine katılmama haklarının olduğu ifade edildi.

"Bunu kabul ediyoruz"

NBA Başkanı Adam Silver mevzuyla alakalı şu lafları kullandı: "Önümüzdeki haftalarda bu meseleleri ortadan kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Ama söylediğim gibi, aynı zamanda oyuncular ile uyuşmaya da vardık. Şayet oynamak istemezlerse bu rastgele bir ihlal vaziyeti yaratmayacak. Bunu kabul ediyoruz. Oyuncuların oynamama nedenleri ailevi, sıhhat endişesi gibi vaziyetlerden dolayı olabilir."

"Rahat sezmiyorum ama..."

NBA'in yıldız oyuncularından Damian Lillard ise, NBA'in yine devam etme tasarıyı hakkında, "Kendimi bu mevzu hakkında %100 rahat sezmiyorum ama bu tehlikeyi almak istiyorum." demişti.

NBA'in 30-31 Temmuz tarihlerinde tek bir kentte Orlando ve 22 ekiple yine başlaması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder