23 Haziran 2020 Salı

Fenerbahçe'de son dakika! Obradovic kararını verdi...

Fenerbahçe Beko'da Başantrenör Zeljko Obradovic yarıyılı resmen kapandı.

Kontratı sona eren Sırp Koç geçtiğimiz hafta başında İstanbul'a gelerek Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Başkanvekili Semih Özsoy ile 5 görüşme reelleştirdi.

Görüşmelerde basketbol ekibinin bütçesinin düşürülmesi, Obradovic'in yeni kontratı ve kadrodaki oyuncuların ücretlerinden indirim arz edilmesi gündemi oluşturdu.

Doruklar son derece pozitif havada geçerken Fenerbahçe koşullarını sundu, Obradovic de düşünmek ve ailesiyle değerlendirmek için zaman istedi.

Geçtiğimiz Cuma günü ülkesine dönen Zeljko Obradovic kararını Fenerbahçe kulübüne iletti. Sarı lacivertliler, Obradovic'in ayrılık kararı verdiğini fotoğrafı site üzerine söyledi.

"Aşinayı üzere kıymetli koçumuz Zeljko Obradovic geçtiğimiz hafta İstanbul ’a gelmiş ve yeni sezon tasarılaması için Başkanımız Ali Koç ve Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile toplanmıştır. Yapılan görüşmelerin ardından koçumuz geçtiğimiz cuma günü ülkesine dönmüş ve son kararını ailesi ile görüştükten sonra vermek istemiştir.Üzülerek belirtmek isteriz ki, koçumuz bugün haysiyetiyle cevabını kulübümüze iletmiş ve bir sene süresince ekip çalıştırmama kararı almıştır.Fenerbahçe ailesine 2013 - 2014 sezonunda katılan ve vazife yaptığı zaman süresince başta 2017 senesinde kazanılan EuroLeague şampiyonluğu olmak üzere, rakamsız bir hayli galibiyetin mimarı olarak, kulübümüzün tarihine ismini altın harflerle yazdıran kıymetli koçumuz Zeljko Obradovic ’in bizi üzen bu kararını hürmetle karşılamak vaziyetindeyiz. Kazandığı zaferler ve bizlere yaşattığı tasvirsiz mutluluklarla Fenerbahçemizin bir efsanesi olan Zeljko Obradovic, her daim ailemizin bir parçası olmaya devam edecektir."

Kulübün ayrılık söylemesinin ardından tecrübeli koç da fotoğrafı siteden bir söyleme yayınladı:

"Geçtiğimiz hafta Başkanımız Ali Koç, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ve Genel Menajerimiz Maurizio Gherardini ile son derece sıcak ve güven veren görüşmeler asıllaştırdım. Daha sonrasında da Belgrad ’a dönmem ve aile civarımda birkaç gün geçirerek karar almam noktasında kendileriyle mutabık kaldık. Neticede ailemle beraber yaşamımın en güç kararlarından birini verdim ve koçluğa bir sene ara verme kararı aldım.

Şahane geçen yedi senenin sonunda, bana verdikleri takviye için daha önceki Başkanımız Aziz Yıldırım ’a ve idaresine, mevcut Başkanımız Ali Koç ’a, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ’a ve idareye kalbimin en derinliklerinden teşekkür ediyorum. Ayrıca Ülker Ailesi, Doğuş Grubu ve Beko ile değişik tüm iş ortaklarımızın da tüm bu seneler süresince bize verdikleri takviyelerden bahsetmek istiyorum. Bunun yanı gizeme, Maurizio Gherardini tarafından idarenen ve şahane anlar paylaştığımız Erkek Takımına da teşekkür ediyorum. Aynı zamanda teknik takımımdaki tüm koçlara ve sıhhat takımına, beraber yaptığımız her şey için ve en ehemmiyetlisi güç anlarda bile sahip olduğumuz birliktelik için teşekkür ederim. Bir büyük teşekkürü de yedi sene süresince beraber çalıştığımız oyuncularımı yolluyorum. Elde ettiğimiz şahane neticelerde en ehemmiyetli hisse sahibi onlardı. Ve elbette özel bir teşekkür de, onlarsız bu işin hiçbir anlam ifade etmediği taraftarlara etmeliyim. Bize bu yedi sene süresince her zaman ebedî takviye ve sevgi gösterdiler. Bu zaman zarfında, yaşamım süresince unutamayacağım çok fazla anı bana yaşattılar.

Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün parçası olmak benim için büyük bir şeref ve mutluluktu. Bu, Fenerbahçe için yeni bir başlangıç, bir son değil. Ve bellim ki taraftarlar, bu süreçte de kulübü desteklemeye devam edecek ve daha öncekinden olduğu gibi büyük atletik zaferleri kutlama fırsatı tutacaklar."

Obradovic'in Fenerbahçe kariyeri

Obradovic'in Fenerbahçe kariyeri

Zeljko Obradovic ’in 7 senelik Fenerbahçe kariyeri;

• 507 maç

• 382 zafer

• 5 EuroLeague Final-Four ’u

• 3 EuroLeague Finali

• 1 EuroLeague Şampiyonluğu 2017

• 4 Türkiye Ligi

• 3 Türkiye Kupası

• 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası

toplamda 11 kupa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder