20 Haziran 2020 Cumartesi

NBA'de Lakers'ın sahibi ırkçılığı ifşa etti

NBA'de Lakers'ın sahibi ırkçılığı ifşa etti

NBA'in önde gelen ekiplerinden Los Angeles Lakers'ın sahibi Jeanie Buss, bir müddet evvel kendisine atılan ırkçı bir mektubu sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı.

Lakers ’ın sahibi Jeanie Buss kendisine atılan ırkçı mektubu paylaştı

NBA ekiplerinden Los Angeles Lakers ’ın sahibi Jeanie Buss, sosyal medya hesabı üzerinden aldığı ırkçı bir mektubu takipçileriyle paylaştı.

Mektubu yayınlayıp yayınlamama mevzusunda bir müddet düşündükten sonra paylaşmanın daha anlamlı olduğuna karar verdiğini söyleyen Buss, zaman zaman bu stil mektuplar aldığını belirtti.

Joe adlı bir şahıstan gelen mektup, bir hayli hakaretle beraber yıl başında yaşamını kaybeden Kobe Bryant ’la alakalı ırkçı ifadeler de kapsıyor.

Bu cinsten mektupları görmezden gelmeye alıştığını söyleyen Buss, artık bunu yapmayacağını söyledi. Ünlü idareyici aynı zamanda mektubu 19 Haziran ’da, başka bir deyişle “Juneteenth” gününde paylaştı.

Hürlük günü olarak da belirlenen Juneteenth, Amerikan Sivil Savaşı sonrası kölelikten kurtulan şahısları anma ve ırkçılık karşıtı bir bayram olarak kutlanıyor.

Buss paylaştığı iletide şunları söyledi:

“Bugün, başka bir deyişle Juneteenth gününde, beyaz olan tüm dostlarıma sesleniyorum ve toplanarak ırkçılığın ülkemizde ve Dünya ’da hali hazırda devam etmekte olduğunun farkına varmaya davet ediyorum. Lütfen ırkçılığı görmezden gelmeye bir son verelim.”

Şahsi adresini paylaşan mektubu atan şahsın, Jeanie Buss tarafından polise şikayette bulunup bulunmadığı öğrenilmiyor. Geride vazgeçtiğimiz haftada Los Angeles ’ta yaşayan iki Afro-Amerikalı, kapılarında ırkçı söylemler yazan anekdotlar bulduğuna söylemişti.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder