29 Haziran 2020 Pazartesi

Fenerbahçe Beko'da büyük değişim başlıyor

Fenerbahçe Beko'da Başantrenör Zeljko Obradovic'in ayrılığı sonrası yeni yapılanma başlıyor. Sarı lacivertliler ilk olarak Genel Menajer Maurizio Gherardini ile olan sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Takımın başına getirilecek yeni koç ile ilgili gelişmeler yaşanıyor.

- HABER ANALİZ

Genel Menajer Maurizio Gherardini yeni başantrenörün yabancı olmasına sıcak bakıyor. İlk aday Zalgiris Kaunas'ın başında bulunan Sarunas Jasikevicius. Litvanya ekibinden ayrılmayı planlayan Jasikevicius'a sarı lacivertliler tarafından teklif yapıldı. Barcelona'yı çalıştırmayı çok isteyen Litvanyalı basketbol adamı gelişmelere göre Fenerbahçe ile ilgili kararını verecek. Obradovic ile yakın dostluğu bulunan Jasikevicius'un Sırp koçun görüşlerine başvurması bekleniyor.

Jasikevicius'un olmaması durumunda Partizan'ın başında bulunan Andrea Trinchieri ile temasa geçileceği Sırp basını tarafından iddia edildi. 51 yaşındaki koç İtalyanın en başarılı başantrenörleri arasında gösteriliyor. Sarı lacivertlilerin adı daha önce şampiyonluk yaşayan Ertuğrul Erdoğan ile de anılıyor.

Fenerbahçe'de yabancı oyuncularda yaprak dökümü yaşanması bekleniyor. Kostas Sloukas ve Gigi Datome sarı lacivertli kulüpten ayrılmak üzere. Sloukas Olympiakos ile Datome de Olimpia Milano ile büyük oranda anlaştı. Fenerbahçe'nin bu transferlere kolaylık göstermesi halinde iki oyuncu da yeni sezonda yeni takımlarında olacak.

Yıllık maaşı yüksek olan Nando De Colo'ya teklifler var. Fransız oyuncunun teklifleri değerlendirerek Fenerbahçe'den ayrılabileceği öğrenildi. Westermann ile de yolların ayrılabileceği gelen haberler arasında. Jan Vesely ise sarı lacivertli takım ile yoluna devam edecek. Sözleşmeleri sona eren Williams, Kalinic ve Lauvergne yeni sezonda Fenerbahçe Beko'da olmayacak.

Yeni sezonda bütçeyi 20 milyon Euro'ya düşürmeyi planlayan Fenerbahçe yönetimi yeni gelecek coach ile birlikte ayrılan oyuncuların yerine maliyeti uygun yeni isimleri takıma kazandıracak.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder