27 Haziran 2020 Cumartesi

FIBA'dan atılım! Bayan hakem rakamı çoğalacak...

FIBA'dan atılım! Kadın hakem sayısı artacak...

Beynelmilel Basketbol Federasyonu FIBA, FIBA Reyin Yetkilileri Lisanslaması'nın yeni döngüsünde 2021-23 dünya çapındaki FIBA lisanslı bayan hakemlerin çoğalmasını sağlamak için harekete geçti.

Yüzde 20-30'luk çoğalış

FIBA'dan yapılan söylemeye göre, 2019-2023 döngüsü için stratejik niyetlerden biri olan 'Basketbolda Bayanlar' kapsamında, FIBA Merkez Heyeti tarafından, 2021-23 lisans yarıyılında her milli federasyon için ekstra bir bayan hakem lisans tahsisine izin veren kararlar alınacağı duyuruldu. Bu karar yönünde FIBA, bayan lisanslı hakem rakamında yüzde 20-30 oranında çoğalış bekliyor.

FIBA, aynı zamanda, aynı lisans yarıyılı için komite abonesi adaylarına, bayan adaylara öncelik vererek ek lisans tahsisleri de sağlayacak.

"Bayan hakemler geliştirmek için fırsat"

Ayrıca, FIBA Merkez Heyeti, 50 yaşındaki hakemlere aynı misyonda devam etme fırsatı veren iç idaremelikte yapılan farklılıkları onayladı. Bu farklılıklara göre; adayların halihazırda ve evvelki lisans yarıyılında kara veya yeşil lisansları olmalı ve ana FIBA fotoğrafı yarışmalarında FIBA değerlendirme kriterlerine göre devamlı olarak yüksek performans derecelerine erişmiş olmaları gerekmekte.

FIBA Hakemlik Başkanı Carl Jungebrand, “Her iki sunulan karar da basketbol vazifelilerimiz için çok pozitif bir adım. FIBA ve milli federasyonların bu birleşik gayreti yalnızca dünya çapında bayan hakemler geliştirmek için daha fazla fırsat oluşturmakla kalmayacak, aynı zamanda FIBA'nın 50 yaşına erişmiş en tecrübeli hakemlerini gözetmesini sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder