26 Ocak 2021 Salı

Genç Kara Kartallar'ın Avrupa macerası iyi başlamadı

Bertan ERMAN -

Dengede başlayan maçta Beşiktaş Icrypex'in 5-0'lık bir başlangıcı olsa da, Oradea'nın buna karşılığı çabuk oldu. İlk çeyreğin büyük bir kısmında üstünlük sık sık el değiştirdi. Üçlüklerle oyunda olan Romanya temsilcisi, ilk 10 dakikayı 24-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Kara Kartallar 4 sayı farkla bir skor üstünlüğü yakaladı. (32-28) Fakat temsilcimiz, ilerleyen süre içinde basit hatalar yapmaya başladı. Bunun neticesinde 12-0'lık bir seri yakalayan Oradea, yeniden öne geçti. (40-32) Romanya temsilcisi, Stephen Holt'un son saniyedeki turnikesi ile farkı çift hanelere çıkardı ve devre arasında soyunma odasına 51-40 üstün gitti. 

Üçüncü çeyreğin başlarında aradaki fark 15 sayıya kadar çıksa da, Beşiktaş Icrypex savunmadaki agresifliğini arttırdı ve bunu hücumuna da yansıttı. 13-0'lık bir seri yakalayan Kara Kartallar, farkı 2 sayıya kadar düşürdü. (58-56) Ancak Oradea'da bir dönem Uşak Sportif forması giymiş oyun kurucu Giordan Watson'ın devreye girmesi, Romanya temsilcisinin son 10 dakikaya 67-63 önde başlamasını sağladı. Fakat Watson'ın önderliğinde yeniden ivme yakalayan Oradea, kısa sürede dördüncü çeyreğin başlarında skor aralığını yine çift hanelere taşıdı. (74-64) Maçın bitimine 4 dakika kala Alperen Şengün'ün 5 faulle oyun dışı kalması da geri dönüş için işleri zorlaştırdı. 

Mücadeleyi 91-83 kazanan Oradea'da Dragan Zekovic, 22 sayı ve 5 asistle maça damgasını vururken, Aaron Broussard ve Giordan Watson'dan 15'er sayı geldi. Beşiktaş Icrypex'te maçın en skorer oyuncusu Alperen Şengün, 25 sayı, 5 ribaund ve 2 blokla oynadı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder