19 Ocak 2021 Salı

Ergin Ataman: “Masa başında hakkımız yenildi”

HABER-

Anadolu Efes ’in başarılı baş antrenörü Ergin Ataman, Radyospor ’da Bilyoner ’in sunduğu Deniz Aksoy İle Asist programına konuk oldu.

“EuroLeague açısından bakıldığı zaman ilk yarısını istediğimiz gibi bitiremedik.” diyen Ergin Ataman, Önceki iki sezona göre yaşanan düşüş ile ilgili, “Larkin ’in sezon öncesi sakatlığından dolayı, 12 oyuncumuzdan 8-9 ’unun farklı zamanlarda Covid geçirmesi… Açıkçası dengelerimizi bozdu. Son 2 sezondur takımı o noktaya getiren oyuncular yoktu. Türkiye ’de yolumuza namağlup devam ettik ve bu da önemli. EuroLeague ’in ikinci yarısı bizim için çok önemliydi. İlk 3 maçta galibiyet aldık. Ligin ilk yarısında, 4 tane maçı son 30 saniye içerisinde kaybettik. Zenit, Milano maçları olsun; ikinci yarıda rövanşları alabilirsek iyi olacak. Hedefimiz Playoff ama ilk 4 ’ü de kovalıyoruz. Zenit bu sezonun flaş takımı. St. Petersburg ’da oynayacağız. Kazanmamız gereken bir maç.” dedi.

Bizi demoralize etti

Bu sezon EuroLeague ’deki diğer takımlardan farklı olarak, geçen sezonki kadrosunu koruyan Efes ’te oyuncuların motivasyonunu nasıl sağladığını da açıklayan Ataman, “Takımların çoğunda yeni kadrolar ve onlar daha büyük bir heyecanla başladılar.

Ama yaşananları da gördük. Taraftarla coşan Larkin, Micic, Dunston gibi yıldız oyuncuların taraftarların olmadığı ortamda oynamasını, geçtiğimiz yıl masa başında yenilen hakkımızın bizi demoralize ettiğini göz ardı edemezsiniz. İspanyol takımlarının tamamını içeride ve dışarıda yenerken, birden bire bizim önümüz kesildi. NBA ’e baktığımız zaman ve FIBA Şampiyonlar Ligi ’ne baktığımız zaman, EuroLeague ’e karşı bir kırgınlık oluşturdu bizde. Görüntümüz soğukkanlı gözükebilir ama içimizde bir sıkıntı yaşadık. O rüzgarı tekrardan almayı bekliyorduk; onu da almış gibiyiz.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile beraber bir heyecan yaratıyoruz

Avrupa ’da EuroLeague kadar fazla maç yapan bir organizasyonun olmadığını beliren Ataman, “Ocak ayı içinde 15 maç oynuyorsunuz. Sürekli maç oynuyoruz. Seyahatler eskisi gibi değil. Gittiğimiz şehirlerde her yer kapalı oluyor. Sanki bir köyde yol alıyorsunuz. Ama gördüğümüz şey şu; insanlar EuroLeague ’i takip ediyor. Türkiye ’de biz Fenerbahçe ile beraber bir heyecan yaratıyoruz. Sonuçta en azından işimizi yapabiliyoruz. Kulüpler de ciddi anlamda sıkıntı çekiyor, seyirciden gelen gelir yok.

Ergin Ataman olarak en büyük kırgınlığım, neden geçen sezon bitirmediniz, hakkımızı yediniz? Benim takıldığım nokta bu.” şeklinde konuştu.

Avrupa'nın en iyi takımına karşı oynuyorlar

Deneyimli çalıştırıcı, takımının bu sezon farklılıklarını ve eksikliklerini şu sözlerle aktardı:

“Öncelikle taraftar konusunda belirtmemiz lazım, bu bütün takımlar için ciddi bir motivasyon kaybı. Bazı takımlar %50 kapasitede taraftar alıyor. Bunun eşitsizlik olduğu bir gerçek ama buna adapte olduk. Ülkemizde vaka sayılarının düşmesi ve aşılamaların ciddi bir şekilde yapılmasından dolayı Playoff ’a yarı kapasitede seyirci alarak girmeyi istiyoruz. Bizim çok büyük bir sıkıntımız yok. Bir dezavantajımız şu; rakipler bizle oynarken, Avrupa ’nın en iyi takımına karşı bir motivasyon geliştiriyor. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayıp, sezon başında yaşadığımız ciddi sıkıntılar, bizde bir baskı oluşturdu. Bunun dışında oyuncularımızın fiziksel olarak sezon başında hazırlıklı olamaması, zaman zaman oyuncuların kafalarında hazırladığını sahaya yansıtamadığını görüyoruz.

Tedavi süreci istediği gibi olmadı ve kendini yoğun bir temponun içinde buldu. Larkin ile hafta içinde 1-2 defa konuşuyoruz. Larkin psikolojik bir oyuncu. “Geçen sezon daha iyi olacağım” diye bir mesaj vermişti ama bunlar mesajla olmuyor. Fiziksel açıdan kendini hazırlaması gerekiyor. Ankara ’da oynanan Türk Telekom maçında çok oynayamadı. Dizine iğne yapıldı. Bu sakatlığı atlatması gerekiyor. Larkin kendisini iyi hissetmeli ama bunun içinde fizyoterapist ve kulüp doktorları ile birlikte fiziksel olarak kendisini hazırlaması gerekiyor. Biz her türlü ve yardımı veriyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Lider Simon

Deneyimli çalıştırıcı, bu sezon takıma Krunoslav Simon ’un liderlik yaptığını “Takımın lideri bana göre Krunoslav Simon oldu. 2 hafta önce bir bel sakatlığı geçirdi. İyileşti ve takımlara antrenmanlara başladı. İnşallah Zenit maçında da olacak. Bu süreçte takımın lideri Krunoslav Simon oldu.” ifadeleriyle aktarırken, yeni transfer Dzanan Musa için de, “Musa, bizim bu sezon takıma büyük bir katkı verebileceğini bilemiyorum. Ama çok genç ve yetenekli bir oyuncu. Takıma dinamizm katacak.

Antrenmanda göstereceği performansla daha iyi yerlere gelebilir.” şeklinde konuştu.

Basketbola odaklanmış bir Ergin Ataman

Başarılı çalıştırıcı, son yıllarda medyadaki konumu ve rutinini de açıkladı. Ataman, “Son dönemlerde dikkat ediyorsanız, medyada daha az yer almaya çabalıyorum. Çünkü o kadar çok soru geliyor ve spekülatif haberler çıkıyor ki, beni de rahatsız ediyor. Ben yaşamdan keyif alan bir insandım. Ama şu dönemde neredeyse günümü tamamını evde maç izleyerek, analiz yaparak ve antrenmana gidip gelerek yaşayan, basketbola daha konsantre olan bir Ergin Ataman olduğumu söyleyebiliriz. Spekülasyonlara katılmayan, sosyal medyadan uzak olmam da benim için rahatlık teşkil ediyor. İzole bir Ergin Ataman olduğumu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.  

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder