14 Ocak 2021 Perşembe

Anadolu Efes Khimki'ye karşı şov yaptı!

Bertan ERMAN -

Anadolu Efes, maça Khimki'yi hem hücumda hem de savunmada tuzaklarına düşürerek başladı ve bu da hem Rusya temsilcisinin faul hakkını erken doldurmasına hem de Lacivert Beyazlılar'ın 7-0'lık bir seri yapmasına neden oldu. (8.06) Fakat Khimki, faul problemine rağmen oyunda tuttuğu Sergey Karasev ile temsilcimizin basit hatalarını iyi değerlendirdi. Maçın ilk televizyon molasında Efes'in 12-8'lik üstünlüğü vardı. (4.43) Mola dönüşünde Shane Larkin'in hücumda devreye girmesi, Lacivert Beyazlılar'ın farkı 9 sayıya çıkarmasını sağladı. (19-10, 3.49) Kontrolü elinde tutan Anadolu Efes, ilk 10 dakikayı 26-19 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Khimki, istediği skor opsiyonunu aktifleştirdi; Alexey Shved'in art arda bulduğu sayılar farkı 2 sayıya indirdi. Bu durum, Efes'in erken mola almasına neden oldu. (28-26, 7.51) Aradığı üçlükleri bulmaya başlayan Rusya temsilcisi, Lacivert Beyazlılar'ı Jordan Mickey'in orta mesafeli atışlarıyla takip etmeye çalıştı. Lakin Anadolu Efes'te oyuna giren Buğrahan Tuncer, hücumda hem skor olarak hem de saha içi top yönlendirmesiyle aranın yeniden açılmasında büyük rol oynadı. Akabinde Rodrigue Beaubois da devreye girdi ve farkı çift hanelere çıkaran temsilcimiz, Bryant Dunston'ın son saniye üçlüğü ile devre arasında soyunma odasına 52-36 üstün gitti. 

Efes ikinci yarıda işi çözdü

Üçüncü çeyreğe muazzam bir başlangıç yapan Anadolu Efes, 5 dakika içinde 12-3'lük bir seriye imza attı. (64-39) İlerleyen dakikalarda oyunun tamamıyla hakimi olan ve farkı da 30 sayıya çıkaran Lacivert Beyazlılar, son 10 dakikaya 75-44 önde girdi. Kalan sürede rahat bir oyun çıkaran temsilcimiz, mücadeleyi 99-60 kazandı. Son 5 maçta 4 galibiyet alan Efes'te maçın en skorer oyuncusu Sertaç Şanlı, 19 sayı, 3 ribaund ve 2 asistle yıldızlaşırken, Shane Larkin de 15 sayı, 5 ribaund ve 5 asist kaydetti. Ligin dibine demir atan Khimki'de Jordan Mickey 14 sayı kaydetti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder