19 Ocak 2021 Salı

Erteleme maçında Efes'in farkı

Bertan ERMAN -

Anadolu Efes ile Frutti Extra Bursaspor, ING Basketbol Süper Ligi'nin erteleme maçında karşılaştı. Konuk ekipte yeni transferler Lamar Peters, Marial Shayok ve Justin Tillman, kurallar gereği bu karşılaşmada forma giymedi. 

Timsahlar, maça hücumda tutuk başladı ama kısa sürede toparlandı. 5-0'lık bir giriş yapan Anadolu Efes'ê karşı Birkan Batuk'un üçlüğü ile ivme bulan Frutti Extra Bursaspor, İstanbul ekibine karşı oyundan çabuk kopmayacağını gösterdi. Maçın ilk televizyon molasına 11-7 önde giren Efes, dönüşünde farkı 8 sayıya kadar çıkardı. (19-11) Oğuz Savaş'ın çeyreğin bitimine 3.1 saniye kala, 2'de 1 serbest atış isabeti ilk 10 dakikanın skorunu belirledi.

İkinci çeyreğe 19-12 önde giren Anadolu Efes, yaptığı savunma ile Frutti Extra Bursaspor'un direncini kırmayı başardı. Lacivert Beyazlılar, bu savunmayı kenardan gelen oyuncuların sayı konusunda verdiği katkılarla farkı bir ara 18 sayıya kadar çıkardı. (37-19) Efes, devre arasında soyunma odasına 40-26 üstün gitti. Bursa'da Mithatcan Özalp, son saniyede uzaklardan bir 3 sayılık basket buldu.

Üçüncü çeyreğe iyi bir başlangıç yapan Anadolu Efes, 14-6'lık bir seri ile farkı 20 sayının üzerine çıkardı ve Fruttİ Extra Bursaspor'dan erken mola geldi. (54-32, 6.03) Timsahlar, farkın açılmasına karşın arayı kapatmaya çalıştı. Son 10 dakikaya 62-46 önde giren Efes, kalan sürede rahat bir oyun çıkardı ve mücadeleyi 91-58 kazandı.

Namağlubiyetini sürdüren Anadolu Efes'te maçın en skorer oyuncusu Rodrigue Beaubois 15 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle oynarken, Sertaç Şanlı ve Buğrahan Tuncer 11'er; James Anderson ve Erten Gazi 10'ar sayı kaydetti. Doğuş Balbay, bu maçta sayı üretemese de, 7 ribaund ve 7 asistle karşılaşmayı tamamladı Frutti Extra Bursaspor'da Kenny Kadji, 12 sayı ve 8 ribaundla mücadele etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder