27 Ocak 2021 Çarşamba

CSKA'da Mike James krizi: takipten çıktı

Bertan ERMAN -

THY EuroLeague'de yeniden çıkışa geçmek isteyen CSKA Moskova, bu akşam TSİ 22.00'de Alba Berlin'in Almanya'da konuğu olacak. Ancak CSKA'da işler hiç de yerinde değil. Moskova ekibindeki krizin en büyük nedeni de Mike James'ten başkası değil...

Pahalıya mal olan tartışmalar

Geçen hafta sahasında Fenerbahçe Beko'ya mağlup olan ve liderliği Barcelona'ya kaptıran CSKA Moskova'da temsilcimize karşı alınan yenilgi büyük bir kargaşaya neden oldu. James, Fener maçı sonrasında takım arkadaşlarıyla kavga etti. Daha önce antrenörü Dimitris Itoudis ile de tartışmaları olan ABD'li yıldız, resmi bir açıklama ile kadro dışı bırakıldı ve Alba Berlin deplasmanı için Almanya'ya götürülmedi.

Takibi bıraktı

Yaşanan tartışmalar ve alınan kararlardan sonra Mike James, CSKA Moskova'yı ve buradaki takım arkadaşlarını sosyal medya hesaplarından takipten çıktı. James, geçtiğimiz cumartesi günü ise yaşadığı olaylarla ilgili şu tweeti atmıştı:

"Çoğu insan için seçeceğim hayat bu değil. Çoğu zaman nasıl yaptığımı anladım. Eğer normalin dışına çıkarsan eleştirilirsen ve onların planlarında değilse deli olursun. Yaşadığımız dünya neyin doğru neyin yanlış olduğuyla ilgili değil."

Mike James kimdir?

18 Ağustos 1990 doğumlu olan ABD'li gard, 2008-2018 yıllıarında Doğu Arizona Üniversitesi ve 2010-2012 yılları arasında Lamar Üniversitesi'nde oynadıktan sonra NBA Draftı'na katıldı ama seçilmedi. 2012 yılında, KK Zagreb takımı ile profesyonel kariyerine başlayan Mike James, Baskonia, Olimpia Milano, Panathinaikos gibi EuroLeague'in başarılı takımlarında da forma giydi. 2017 yılında Phoenix Suns ve 2018 yılında New Orleans Pelicans ile NBA deneyimi yaşayan 30 yaşındaki oyun kurucu, 2019 yılından beri CSKA Moskova forması giyiyordu. James, bu sezon THY EuroLeague'de çıktığı 20 maçta 11 kez ilk 5 başlamış; 19.9 sayı, 5.8 asist, 3.5 ribaund ve 1 top çalma ortalamalarını tutturdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder