15 Ocak 2021 Cuma

Efes yendi Khimki gönderdi

DIŞ HABER -

Khimki, bu sezon THY EuroLeague'de büyük bir hayal kırıklığı yaratmış vaziyette.

Kadrosunda Alexey Shved, Jonas Jerebko, Greg Monroe, Devin Booker gibi yıldız isimlere sahip olan, ancak 20 maçta sadece 2 galibiyet alarak ligin dibine demir atan Rusya temsilcisinde bu başarısızlığın faturası, 60 yaşındaki Litvanyalı Baş Antrenör Rimas Kurtinaitis'e kesildi.

Litvanya basınından Donatas Urbonas'ın verdiği bilgiye göre Khimki, dün Anadolu Efes karşısında alınan farklı mağlubiyetin ardından Kurtinaitis ile yollarını ayıracak. Kurtinaitis'in yerine Andrey Maltsev'in geçeceği de iddia ediliyor.

Khimki Moskova, bu sezon THY EuroLeague'de 2 galibiyet ve 18 mağlubiyetle son sırada yer alıyor. Sadece iç sahasında Kızılyıldız'ı ve deplasmanda sürpriz bir şekilde Zenit'i yenen Khimki, dün Anadolu Efes ile İstanbul'da oynanan karşılaşmayı 99-60 kaybetmişti. 

Rimas Kurtinaitis kimdir?

15 Mayıs 1960 tarihinde, o dönem SSCB'ye bağlı olan Litvanya'nın Kaunas kentinde dünyaya gelen Rimas Kurtinaitis, 1981-2006 yılları arasında oyuncu olarak basketbolda yer aldı. Oyunculuk döneminde şutör gard olan Kurtinaitis, CSKA Moskova, Zalgiris Kaunas ve Real Madrid gibi Avrupa'nın kült takımlarında da forma giymişti. Kurtinaitis, 2002-2006 yılları arasında, Azerbaycan takımı Gala Bakü'de oyuncu-antrenör olarak görev aldı. Kurtinaitis, 15 yıllık antrenörlük kariyerinde 3 kez EuroCup kupasını kaldıran deneyimli çalıştırıcı, 2011-2016 ve 2019-2021 yılları arasında Khimki'nin başında yer aldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder