30 Aralık 2020 Çarşamba

Yılın son derbisinde zafer Fenerbahçe'nin

- HABER

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında Fenerbahçe Öznür Kablo, takipçisi Galatasaray'a konuk oldu.

Galatasaray maça Asena Yalçın, Courtney Williams, Cansu Köksal, Anete Steinberga ve yeni transfer Kuanitra Holingsvorth beşiyle başladı. Fenerbahçe'nin ilk 5'i ise Jasmine Thomas, Kayla McBride, Tuğçe Canıtez, Satou Sabally ve Kioh Stokes şeklinde oldu.

Fenerbahçe Öznur Kablo maça çok iyi başladı. Kayla McBride ile arka arkaya üçlükler bulan sarı lacivertli takımda kaptan Tuğçe Canıtez de çok iyi katkı verince fark açıldı. Jasmine Thomas ve Satou Sabally, arkadaşlarına ayak uydurunca fark açıldı. Sarı kırmızılılar özellikle hücumda büyük sıkıntı yaşadı ve skor bulmakta çok zorlandı. İlk periotta 6 üçlükte 5 isabet bulan sarı lacivertliler  ilk 10 dakikayı 35-8 gibi farklı bir skorla önde kapadı.

İkinci periyotta Galatasaray bir nebze olsun denge sağladı. Fenerbahçe Öznur Kablo'nun top kayıplarını değerlendiren Galatasaray Pelin Bilgiç'ten bulduğu sayılarla farkı biraz olsun düşürmeyi başardı. Ancak sarı kırmızılılar bu periyottada istediği dış isabetleri bulmakta zorlandı. Sarı lacivertlilerde kaptan Tuğçe Canıtez, bu sırada attığı üçlükle momentumu değiştirdi. Maçın bundan sonraki bölümü dengede giderken devre 47-24 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Galatasaray Hollingsvorth'un turnikesiyle başladı. Daha sonra iki takım yaklaşık üç dakika boyunca hücumlardan boş döndü. Hollingsvorth'un basketinden sonra Fenerbahçe ilk sayılarını ikinci yarı başladıktan 4 dakika sonra Sabally'nın serbest atışlarından buldu.Baskılı savunmasıyla sarı lacivertlileri zorlayan Galatasaray, Pelin Derya Bilgiç'in takıma adına bulduğu ilk üçlükle farkı 16 sayıya kadar düşürdü. Karşılıklı basektelerle 3. periyot 59-45 sarı lacivertlilerin üstüğüyle bitti.

Maçın son bölümüne Galatasaray etkili başladı. 62-51 ile fark 11'e inince Fenerbahçe Öznur Kablo mola aldı.  Mola dönüşü Galatasaray maçı tek haneli sayılara getirmeyi başardı. Ardından devreye giren Kayla Mac Bride ve Sabally girdi.Fenerbahçe Öznur Kablo maçın bitimin 5 dakika kala 67-53'lük sokarla farkı 14'e çıkardı. Kala dakikalarda üstünlüğünü korumayı başaran sarı lacivertliler maçtan 74-60 galip ayrıldı.

Ligin ilk yarısındaki maçı Fenerbahçe Öznür Kablo 64-61 kazanmıştı.

Yılın ilk derbisi cumartesi günü

Erkekler basketbolda 2 Ocak cumartesi günü Fenerbahçe Beko, Galatasaray deplasmanına gidecek. Bu maç 2021'in ilk derbisi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder