27 Aralık 2020 Pazar

Tofaş İstanbul'da galibiyet orucunu bozdu

Bertan ERMAN -  

Maç hızlı bir tempoda ve skorda üstünlüğün sık sık değiştiği bir şekilde başladı. 3 dakika sonunda pota altında oyuncu değişikliğine giden Darüşşafaka Tekfen, bunun meyvesini defansta aldı ve Tofaş hücumu zorlu anlar yaşadı. Kara Panterler, savunmasını hızlı hücumlarla taçlandırmaya çalıştı; lakin set hücumlarında da etkili oldu ve karşılaşmanın ilk televizyon molasına 14-9 önde girdi. (4.59) Mola sonrasında hücumda daha iyi olan bir Tofaş vardı ve Bursa temsilcisi farkı 2 sayıya kadar indirdi. Ancak Daçka, kritik yerlerde bulduğu isabetli üçlüklerin neticesinde ilk 10 dakikayı 22-17 üstün tamamladı.

TOFAŞ ikinci çeyrekte vitesi yükseltti

ofaş, birinci çeyreğin son 5 dakikasındaki etkili oyununu ikinci çeyreğe de yansıttı ve 7-0'lık seri ile 24-22 öne geçti. (8.45) Daha sonra Darüşşafaka Tekfen anında bu tutukluğunu sona erdirdi. Berk Demir ve Grant Jerrett'tan art arda gelen sayılarla oyunun temposu yeniden arttı. Bunu kendi lehine çeviren Tofaş oldu ve Mavi Yeşilliler devreye 44-35 önde girdi. 

Üçüncü çeyreğe yüksek bir enerji ile başlayan Darüşşafaka Tekfen karşısında art arda bulduğu üçlüklerle karşılık veren Tofaş, devrede oluşturduğu farkı yeniden yakaladı ve ev sahibi takımdan mola geldi. (45-54, 4.01) Fakat mola sonrasında Bursa temsilcisi daha etkili bir şekilde geri döndü. Son 10 dakikaya 65-56 önde giren Tofaş, kalan sürede skor kontrolünü 40 dakikanın sonunda sürdürmeyi başardı ve mücadeleden 85-72 galip ayrıldı. 

2 maç aradan sonra kazanan Tofaş'ta yeni transfer Tomislav Zubcic, 18 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Semaj Christon 13 sayı ve 7 asistle mücadele etti. Darüşşafaka Tekfen'de Andrew Andrews, 17 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle oynadı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder