22 Aralık 2020 Salı

NBA'de heyecan başlıyor: Daha kısa ama daha bilinmez...

Eren TUNCAY -

NBA'de geçen sezon başladığında, bir sezonun neredeyse 1 yıl süreceğini hiçbirimiz tahmin etmezdi. 2019 yılının Ekim ayında başlayan sezon, 2020 yılının Ekim ayında sonlandı.

Koronavirüs pandemisi herkesi, her kurumu, hatta devletleri sınadığı gibi, spor organizasyonlarının en tepelerinde yer alan NBA'i de sınadı. Özellikle lige Mart ayında verilen aradan sonra Temmuz sonunda 'bubble' (fanus) yöntemiyle devam eden sezon, NBA'i belki de en organize, en ne yaptığını bilen ve en başarılı oluşumlardan biri hâline getirdi.

Takvim tartışmalı belirlendi

1 yıl süren NBA sezonu Ekim'de sona erdi. Ve yaklaşık 2,5 ay sonra yenisine başlıyoruz. Tarihin en tahmin edilemez sezonlarından birine daha şahitlik edeceğiz. Bubble'a katılmayan NBA takımları 9 aydır basketbol oynamazken, NBA finalinde boy gösteren Los Angeles Lakers ile Miami Heat ise 2,5 ay önce şampiyonluk için ter döküyordu. Daha önce arada hiç bu kadar fark oluşmamıştı.

Koronavirüs tehdidi altında süren, hatta bazen süremeyen antrenmanlarla beraber takımlar geçtiğimiz haftalarda pre-season denilen hazırlık maçlarına çıktılar.

Çünkü geçtiğimiz aylarda yeni sezonun ne zaman oynanacağı gündemdeydi, Oyuncular Birliği ile NBA yönetimi karşı karşıya gelmişti. Ancak bu karşılaşmanın kazananı, tabii ki de her şeyi kaybedilecek üara üzerinden düşünmek zorunda olan NBA oldu. Oyuncular Birliği, geçen sezon ve yeni sezon arasındaki offseason'ın azlığından şikayet ederek yeni sezonun Ocak ayı ortasında başlamasını talep ederken, NBA yönetimi ise, koronavirüs sebebiyle düşen gelirlerden daha fazla feragat etmemek için sezonu öne çekmek ve Aralık ayında başlatmak istemişti. Yukarıda belirttiğimiz gibi de nitekim onların dediği gerçekleşti.

Yeni heyecan, kısa sezon!

NBA de yeni sezonla ilgili, takvimin kaymasından dolayı, Ağustos ayında Tokyo Olimpiyatları'nın da olmasıyla beraber 82 maçlık normal sezonu kısaltmak ve hatta arasından All-Star hafta sonunu da çıkarmak zorunda kaldı. Buna ek olarak ise playoff'a girmek için bir statü değişikliği de yaşandı. Önceden kendi konferanslarında normal sezonu ilk 8'de bitiren takımlar playoff'a kalmaya hak kazanırken, geçen sezonun devamında bubble'da gördüğümüz şeykliyle, 7-8 ve 9-10.

Bu maçlar sonunda ortaya çıkacak sonuçlara göre playoffların son iki sırası (7 ve 8) belirlenmiş olacak.

Neler beklemeliyiz?

Neler beklemeliyiz?

NBA'de yeni sezon 72 maç üzerinden oynanacak ve sezon Temmuz ortası gibi bitmiş olacak. Daha az maç olacağı için özellikle playoff sıralamasında yer alma adayı olan takımların daha çekişmeli maçlarını elbette göreceğiz ama koronavirüs vakalarından dolayı maçlara yıldız isimlerinden eksik çıkabilecek takımları, oyuncularını her deplasman yolculuğunda riske etmek istemeyen büyük takımları ve çoğu zaman ortaya çıkacak sıkıcı maçlara da hazır olmalıyız.

Bu sezon, biz NBA severler için bir yandan bilinmezliklerle dolu olacak. Öte yandan ABD'deki vakaları göz önünde bulundurduğumuzda koronavirüs gölgesinde birçok maçın ertelenebileceği ve hatta her takımın 72 normal sezon maçını tamamlayamayacağını da bize gösterebilir. Ama nasıl olacaksa olsun, biz hazırız!

Gecenin programı

NBA'de yeni sezon iki dev maçla açılıyor. Kadrosuna geçtiğimiz sezon Kyrie Irving ve Kevin Durant gibi yıldızları katan Brooklyn Nets, Klay Thompson'ı sakatlığa kurban verse de Stephen Curry'li Golden State Warriors ile sabah karşı 03:00'da karşı karşıya gelecek.

Mücadele S Sport ve S Sport Plus'tan canlı yayınlanacak.

Açılış gecesinin ikinci maçında ise son şampiyon sahneye çıkacak... LeBron James ve Anthony Davis'in sürüklediği, 2020 NBA Şampiyonu Los Angeles Lakers, maç öncesinde seremoniyle şampiyonluk yüzüklerini alacak ve sonrasında en büyük rakipleri, Kawhi Leonard ve Paul George'un liderliğini yaptığı Los Angeles Clippers ile sabaha karşı saat 06:00'da karşı karşıya gelecek. Bu mücadele de S Sport ve S Sport Plus'tan canlı yayınlanacak.

S SPORT VE S SPORT PLUS'TAN NBA'İ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Geçen sezon neler olmuştu?

Geçen sezon neler olmuştu?

Geçen sezon neler olduğunu kısa kısa hatırlayalım.

Normal sezon En Değerli Oyuncusu (MVP): Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)
Yılın En İyi Savunma Oyuncusu: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)
Yılın Çaylağı: Ja Morant (Memphis Grizzlies)
Yılın En İyi 6.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder