27 Aralık 2020 Pazar

Bursa ’da olay olan basketbolcu ilk maçına çıkıyor

Bertan ERMAN –

ING Basketbol Süper Ligi ’nde geçtiğimiz haftanın konuşulan isimlerinden biri de Tomislav Zubcic idi. Zubcic ’in Tofaş ’a transferi, her iki Bursa takımını karşı karşıya getirmişti.

Frutti Extra Bursaspor, iddialara göre Tomislav Zubcic ile anlaşan ilk takımdı. Timsahlar, daha sonra Zubcic ’in Tofaş ’a transferi ile ilgili, "Yeni transferinizi açıklamadınız, sosyal medya hesabınızda bi sorun olmasın? Şehrimizin takımı olarak yardımcı olmak isteriz. Yeni transferiniz hayırlı olsun." şeklinde bir tweet atmıştı. Bunun üzerine Tofaş, bir açıklama yayımlamıştı. Açıklamada şu ifadeler yer alıyordu:

"TOFAŞ Spor Kulübü olarak, 1974'ten bu yana çalışmalarımızı oluşturduğumuz altyapı odaklı model ile ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi, etik değerlere sahip, davranışlarıyla örnek bir kulüp vizyonuyla sürdürmekteyiz. Kulübümüz, sporun temelinde var olan centilmenlik esası ile doğru ve saygılı iletişime her zaman önem vermiştir. Bu paralelde; TOFAŞ Basketbol A Takımı'mızın yeni üyesi Tomislav Zubcic'in takımımıza transfer sürecinde ortaya atılan spekülasyonlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. İlgili transfer sürecinde her zaman olduğu gibi basketbolun etik değerleri çerçevesinde hareket eden kulübümüz, Tomislav Zubcic'i ilk olarak oyuncunun menajeri Tolga Tuğsavul'ın önerisiyle 12 Aralık 2020 tarihinde teknik ekibimiz tarafından gündemine almıştır. Teknik ekibimiz, yapmış olduğu çalışma sonunda oyuncuyu ancak deneme sürecinde (Try-out) görerek değerlendirebileceklerini ifade etmişlerdir. Oyuncunun menajerine, teknik ekibimizin bu isteği belirtilmiş ve cevap beklenmiştir. Takip eden günde, oyuncunun menajeri Zubcic'in deneme sürecini kabul ettiğini kulübümüze bildirmiştir. Menajerinden alınan olumlu yönlendirme ile Tomislav Zubcic'in deneme süreci, 21 Aralık Pazartesi gününden itibaren başlatılmış ve oyuncu, takım antrenmanlarına alınmıştır. Takibinde teknik ekibimizin 24 Aralık Perşembe akşamı, oyuncunun deneme sürecine ait verdiği rapor doğrultusunda Tomislav Zubcic'in kontratı devreye girmiş ve 25 Aralık Cuma (bugün) günü lisansı çıkartılmıştır. Kulübümüz, 'Basketbol kenti Bursa' vizyonuyla kente ve ülke basketboluna değer katmaya devam edecektir."

Yaşanan olaylar üzerine Bursaspor taraftarları, Tofaş Spor Kulübü ’ne büyük tepki göstermişti.

Neticesinde Tofaş ’ın resmi oyuncusu olan Hırvat forvet, bugün ilk kez Darüşşafaka Tekfen karşısında mavi-yeşilli formayı giyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder