21 Kasım 2020 Cumartesi

Ufuk Sarıca'nın fişini çeken kavga

Ahmet UYKAN -

2021 Avrupa Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının başlamasına bir hafta kala, 12 Dev Adam'ın koçu Ufuk Sarıca'nın görevine son verilmesinin yankıları sürüyor. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF)'nun şok bir kararla Sarıca'ya yol vermesinin ardında kadro seçiminde yaşanan anlaşmazlık kadar Başkan Hidayet Türkoğlu'nun tutumu da etkili oldu. İşte perde arkasında yaşananlar...

Haluk Yıldırım'dan kadroya veto

Ufuk Sarıca, 27 Kasım'da Hırvatistan ve 29 Kasım'da Hollanda ile oynanacak maçlar öncesi aday kadro konusunda Basketbol Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ile sert tartışma yaşadı. Tecrübeli koç, Anadolu Efes'ten Shane Larkin, Sertaç Şanlı, Doğuş Balbay, Buğrahan Tuncer ve Tolga Geçim'i kadroya alacağını bildirince Haluk Yıldırım'ın tepkisini çekti.  Yıldırım, Eurolig'de mücadele eden Efes'ten 5 oyuncu birden davet etmenin lüks olduğunu vurguladı. Yıldırım, özellikle Tolga Geçim'in de listeden çıkarılması gerektiğini Sarıca'ya sert bir dille söyledi.

Türkoğlu, sanki bu anı kolluyordu!

Sarıca ile Yıldırım arasındaki tartışma kavgaya varacak kadar şiddetlendi ve bu durumdan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, haberdar edildi. Türkoğlu ise daha önce grupta oynanan ilk iki maçtaki Hollanda ve İsveç mağlubiyetleri nedeniyle soğuk baktığı Sarıca'yı desteklemek yerine Yıldırım'dan yana tavır aldı.

Sözleşme uzatılmıştı

Sözleşme uzatılmıştı

Geçen ay TOFAŞ'tan ayrılan Orhun Ene'yi adeta yedekte tutan Türkoğlu ve kurmayları, 48 yaşındaki koçu gönderme kararı aldı. Sarıca, 2017'de Türkoğlu yönetimi tarafından göreve getirilmiş ve sözleşmesi de geçen yıl 2021'nin sonuna kadar uzatılmıştı.

Sarıca'nın yerine Orhun Ene geldi

Önümüzdeki hafta oynanacak Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları öncesi Ufuk Sarıca ile yollarını ayıran federasyon, 12 Dev Adam'ı Orhun Ene'ye emanet etti.

TBF'den yapılan açıklamada pazartesi günü Ene ile resmi sözleşme imzalanacağını duyurdu. 2011'de de millileri çalıştıran Ene, o dönem Milli Takımlar Koordinatörü olan Bogdan Tanjevic ile ters düşmüş ve ikinci turda veda ettiğimiz Litvanya'daki Avrupa Şampiyonası'nın ardından görevini bırakmıştı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder