20 Kasım 2020 Cuma

Toronto Raptors ’a kendi ülkesinden vize yok

DIŞ HABER -

NBA ’de 2020-2021 sezonu, koronavirüs koşulları altında başlayacak. Ligin tek Kanada takımı Toronto Raptors ise, maçlarını ülkesinde oynayamayacak. Kanada Hükümeti ’nin aldığı karar neticesinde Toronto Raptors, evinde NBA maçına çıkamayacak. Raptors ’ın basketbol operasyonları başkanı Masai Ujiri, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Florida ’da üçüncü takım

Açıklamaya göre Raptors, 2020-2021 sezonuna, Florida Eyaleti ’nin Tampa Bay kentinde başlayacak. Böylece Raptors, geçici bir süre için de olsa, Miami Heat ve Orlando Magic ’ten sonra Florida ’da yer alacak üçüncü takım olacak.

Tampa Bay'de hangi profesyonel takımlar yer alıyor?

Tampa Bay, NBA haricinde ABD ’nin diğer üç büyük profesyonel spor organizasyonunda temsil ediliyor. NFL ’de Tom Brady ’nin formasını giydiği Tampa Bay Buccaneers, bu sezon şampiyonluk için favori takımlardan ve Bucs ’ın stadı Raymond James Stadyumu da 2021 yılında 55. Super Bowl ’a ev sahipliği yapacak. Beyzbol Ligi ’nde Tampa Bay Rays takımı yer alırken, NHL ’de ise Tampa Bay Lighting takımı bulunuyor. Raptors ’ın, Lighting ile birlikte 20 bin 500 kişilik Amalie Arena ’yı paylaşması bekleniyor.

ABD toprakları dışındaki tek şampiyon

ABD toprakları dışındaki tek şampiyon

Toronto Raptors, 1995 yılında Vancouver Grizzlies ile birlikte NBA ’e dahil olan iki Kanada takımından biri olmuştu. Ancak Grizzlies, 2000 yılında ABD ’ye; Tennessee Eyaleti ’nin Memphis kentine taşındı ve günümüzde de Memphis Grizzlies olarak mücadele ediyor. Neticesinde Toronto Raptors, 20 yıldır NBA ’deki tek Kanada takımı olarak dikkat çekiyor. Raptors, 2019 NBA Finalleri ’nde Golden State Warriors ’ı geçerek tarihinde ilk kez şampiyon olmuş ve kupayı ABD dışına çıkarmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder