19 Kasım 2020 Perşembe

Alma milli takımın ahını! Seçilemedi...

2020 NBA Draftı'nda listeye adını yazdıran tek Türk olan Ömer Faruk Yurtseven, seçilen 60 oyuncu arasına giremedi. 15 yaşında forma şansı bulan ve geleceğin yıldızı olacağı söylenen Ömer Faruk Yurtseven, Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılıp NCAA'e gitmiş ve efsane koç Obradoviç'ten büyük tepki almıştı. Yurtseven, Milli Takım davetine de cevap vermemişti.

Avrupa ihtimali masada

Ömer Faruk Yurtseven, 2020 NBA Draft'ında seçilmedi. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve kulübünden olaylı şekilde ayrılan Yurtseven,  NC State ’te iki yıl oynadıktan sonra Georgetown ’a geçmişti. Profesyonel olduğu ortaya çıkınca kurallar gereği 1 yıl oynayamayan 1998 doğumlu pivot, geçtiğimiz sezon ise 26 maçta ortalama 27 dakika süre aldı. 15.5 sayı, 9.8 ribaund, 1.5 blok ortalaması tutturdu. Ömer Faruk Yurtseven ’in, 22 Aralık ’ta başlayan NBA sezonu öncesi takımlardan kamp daveti alabileceği belirtiliyor. 22 yaşındaki Yurtseven'in NBA ’de beklediğini bulamadığı takdirde Avrupa ’ya dönebileceği konuşuluyor.

Obradovic topa tutmuştu

Fenerbahçe altyapısından yetişen  Ömer Faruk Yurtseven'e efsane koç Zeljko Obradovic 15 yaşında forma vermişti.  12 Şubat 2016'da  80-59 kazandıkları Malaga maçı sonrası Obradovic, izinsiz olarak Kanada'da NBA'in genç oyuncular için düzenlediği kampa giden ve o zaman 17 yaşında olan Ömer Faruk Yurtseven'i ağır bir dille eleştirmişti.  Obradovic şöyle konuşmuştu: "Ömer, 'kalsam mı, gitsem mi?' diye bize teklifte bulunmadı.

Onun için takım yok. Sezon başında yeni bir kadro kurduk ve gençlere şans verme kararı aldık. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik. Zaman istedi ve 2 ay düşündü. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Hayatta her şeyin bir izahı var. Bu takımın koçu olarak genç oyunculara şans vermem doğru oluyor mu bu durumda? Ömer Faruk, Avrupa Ligi'nde en fazla şans alan genç oyuncularda biri. Bunun farkında değil. Gitmek istiyor. Ciddi bir kontrat teklif ettik. Genç oyuncunun burada mutlu olamamasını anlamıyorum. Son 3 yıldır bizden maaşını da alıyor. Ben onu daha 15 yaşında Oklahoma City Thunder maçında oynattım ve ona göre hücum düzenledim ama o burada devam etmek istemiyor. Sadece gelip benimle o kampa gitmek istediğini konuşsaydı zaten izin verirdim."

Milli takıma cevap vermedi

Milli takıma cevap vermedi

Basketbol Milli Takımı'nın 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçları öncesi kadroya davet edilen Ömer Faruk Yurtseven bu çağrıya yanıt vermemişti. Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan, 15 Ağustos 2018'de şu açıklamayı yapmıştı: "Biz oyunculara çağrımızı yaptık.

Bu tarz şeyler bizi üzüyor. Ömer Faruk Yurtseven'in şunu bilmesi lazım: Biz bu topraklarda büyüdük, milli takımı önemsemen lazım. Başkalarını örnek almasın. Örnek alacağı isimler Hidayet Türkoğlu, Furkan, Cedi olmalı. Yaşı çok genç. Milli takım forması çok kutsaldır. Hem Ömer Faruk'la hem de babasıyla konuştuk. Dedik ki, 'Gel buraya, takım açılışına katıl. Üniversitende bir sıkıntı olursa zaten seni geri göndeririz.' Biz kimseyi zorlamıyoruz sonuçta. Biletini de gönderdik ama gelmedi. Bunun da karşılığı, ceza kuruluna sevk edilmesidir. Cezalardan önemli olan şunu görmeli. Oyuncular milli takımıyla büyüyor. Hidayet Türkoğlu'nu, Gasol kardeşleri, Ginobili'yi buna örnek gösterebilirsiniz. Bunlar son güne kadar ülkelerinin milli takımlarına geldiler. İnsanın ülkesinin formasını giymesinden daha önemli ne olabilir. Sonuçta üniversitesi kapalı. 'Gel, üniversiten 26 Ağustos'ta başlıyor. Eğer biz bunu çözemezsek, seni göndeririz. Gel halkının önüne çık.' dedik. Gelmedi.".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder