26 Kasım 2020 Perşembe

Kokoskov ve Efeslilerin başı dönecek!

Ahmet UYKAN -

Fenebahçe Beko'nun başantrenörü Igor Kokoskov, iki gün içinde 2 farklı takımı çalıştıracak. Aynı zamanda Sırbistan Basketbol Milli Takımı'na koçluk yapan ve hafta başında Avrupa Şampiyonası eleme maçları için Finlandiya'ya giden Kokoskov, yarın İstanbul'a gelecek. Sırp koç, Sarı Lacivertliler'in EuroLeague sınavında Valencia'yı ağırlayacağı maçta benchte olacak.

4 günde 3 maça çıkacak

Kokoskov, Valencia maçının ardından tekrar Helsinki'ye dönecek. Zira tecrübeli antrenör, 28 Kasım Cumartesi günü Sırbistan'ın İsviçre ile oynayacağı eleme maçında ter dökecek. 48 yaşındaki antrenör, pazartesi günü ise Finlandiya-Sırbistan karşılaşmasına çıkacak. Böylece Kokoskov, 4 gün içinde iki farklı takımla 3 maçta görev yapmış olacak.

Efes'in milli oyuncuları da yorulacak

EuroLeague ve Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının çakışması sadece Kokoskov'u değil Anadolu Efes'li 5 milli basketbolcuyu da yoracak. Bu akşam saat 21.00'de deplasmanda Kızılyıldız ile EuroLeague'de karşılaşacak olan Efes'te Shene Larkin, Doğuş Balbay, Sertaç Şanlı, Buğrahan Tuncer ve Tolga Geçim takımdaki yerlerini alacak.

Özel uçakla Belgrad'tan dönecekler

Özel uçakla Belgrad'tan dönecekler

A Milli Takım kadrosunda yer alan bu 5 oyuncu, Belgrad'taki Kızılyıldızs maçından sonra özel uçakla İstanbul'a dönerek yarınki Hırvatistan sınavına çıkacak. Bu isimler daha sonra 29 Kasım Pazar günü yine İstanbul'da Hollanda ile oynayacağımız eleme maçta forma giyecek. Kokoskov gibi Efesli oyuncular da 4 gün içinde 3 maç yapacak.

Ene de onlardan vazgeçmedi

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta Efes'te forma giyen söz konusu 5 oyuncunun Milli Takım'a davet edilip edilmemesi nedeniyle kriz yaşanmıştı. Sonuçta Basketbol Federasyonu, bu 5 oyuncu da direten Ufuk Sarıca'nın görevine son verirken 12 Dev Adam'ın başına Orhun Ene getirilmişti. Ene ise Sarıca gibi 5 ismi kadroya alınca kafalar karışmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder