14 Kasım 2020 Cumartesi

Bahçeşehir Koleji farka koştu

Bertan ERMAN /

ING Basketbol Süper Ligi'nde 7DAYS EuroCup takımları Bahçeşehir Koleji ve Frutti Extra Bursaspor, Akatlar Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. 

Maça 6-0 ’lık bir seri ile başlayan Frutti Extra Bursaspor ’a karşı Josh Owens ve Alex Perez ile bulduğu basketlerle çıkışa geçen Bahçeşehir Koleji, maçın ilk tv molasına 9-8 önde girdi. (4.55) Mola sonrasında hem hücumda hem de defansta etkinliğini arttırdı ve 16-4 ’lük bir seri yakalayarak farkı 6 sayıya çıkardı. (2.48) Akabinde Burak Can Yıldızlı ve Jamal Jones ’tan da sayı katkısı bulan Bahçeşehir, skor aralığını çift hanelere çekti. (20-10, 1.07) Çeyreğin son dakikasında da etkili oyununu sürdüren İstanbul ekibi, ilk 10 dakikayı 22-10 önde tamamladı.

Belli bir dengede giden ikinci çeyrekte konuk ekip, zaman zaman aradaki farkı tek hanelere indirse de, özellikle Burak Can Yıldızlı ile oyundaki kontrolünü sürdüren Bahçeşehir Koleji, devre arasında soyunma odasına 43-31 ’lik üstünlükle gitti. Öte yandan Frutti Extra Bursaspor ’da Metin Türen sakatlık yaşadı; Timsahlar ’ın kadrodaki oyuncu sayısı sekize düştü.

Lakin Frutti Extra Bursaspor, üçüncü çeyreğe Burak Can Yıldızlı ’nın 3 sayılık basketiyle üçüncü çeyreğe başlayan Bahçeşehir Koleji ’ne karşı Xavier Munford ’ın hücumda aldığı sorumluluk ve yönlendirmeleriyle farkı tek hanelere indirdi. (51-42, 5.35) Ancak Bahçeşehir, kısa süre sonra maçın ilk yarısında yakaladığı ritme yeniden kavuştu. Çeyreğin son dakikasında farkı 20 sayıya çıkartan Kırmızı Ejderhalar, son 10 dakikaya 70-50 önde girdi.

Dördüncü çeyrekte arayı iyice açan Bahçeşehir Koleji, mücadeleden 101-71 galip ayrıldı. 

Oynadığı son 3 maçta 2 galibiyete ulaşan Kırmızı Ejderhalar'da Alex Perez, 21 sayı ve 13 asist; Burak Can Yıldızlı da 16 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Frutti Extra Bursaspor'da Kenny Kadji 16 sayı kaydetti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder