22 Kasım 2020 Pazar

5 Efesli de kadroda, peki Sarıca niye gönderildi?

Ahmet UYKAN -

Basketbol Erkek Milli Takımı'nın koçu Ufuk Sarıca'nın işine son verilmesine neden olan aday kadro açıklandı. 12 Dev Adam'ın yeni koçu Orhun Ene ile Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) kurmaylarının belirlediği listede Sarıca'nın gidişine sebebiyet verdiği iddia edilen Anadolu Efes'li 5 oyuncunun da davet edilmesi dikkat çekti.

Ene'nin açıkladığı kadroda başta Shane Larkin olmak üzere, Sertaç Şanlı, Doğuş Balbay, Tolga Geçim ve Buğrahan Tuncer de yer aldı.

Tolga Geçim bile kadroda

Halbuki dünkü haberimizde vurguladığımız gibi Sarıca, Efes'te forma giyen söz konusu bu 5 oyuncuyu birden kadroya alma ısrarından dolayı TBF yönetiminden veto yemişti. (UFUK SARICA'NIN FİŞİNİ ÇEKEN KAVGA HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Basketbol Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, özellikle Tolga Geçim'in davet edilmesine karşı çıkmış ve Sarıca ile söz düellosuna girerek, ayrılık fitilini ateşlemişti. 

Ardından Avrupa Şampiyonası grup elemelerinin oynanmasına bir hafta kala Sarıca ile yollar ayrılmıştı. (ORHUN ENE KADROYU AÇIKLADI) 

Türkoğlu, Ene'yi yalnız bırakacak!

2021'in sonuna kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen görevine son verilen Sarıca'dan boşalan göreve ise Orhun Ene getirilmişti. Daha önce 2011 yılında A Milli Takım'da başantrenörlük yapan Ene, resmi sözleşmeyi yarın imzalayacak.

İmza töreninde dün yaptığı açıklama ile Covid19 testinin pozitif çıktığını bildiren TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu katılamayacak.

Türkiye, İstanbul ’da 27 Kasım Cuma günü saat 19.00 ’da Hırvatistan ile 29 Kasım Pazar günü saat 17.00 ’de de Hollanda karşılaşacak.

Yasal uyarı: Bu haber tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder