10 Temmuz 2020 Cuma

Kokoskov, Fenerbahçe'de başarılı olur mu? (VİDEO)

Eren TUNCAY-

Fenerbahçe Beko ’da Zelko Obradovic dönemi resmen sona erdi ve 48 yaşındaki Sırp koç Igor Kokoskov ile anlaşma sağlandı. Kokoskov ’u sizler için mercek altına aldık.

NBA'deki ilk Avrupalı...

48 yaşındaki Kokoskov, 2000 yılından beri NBA ’de görev aldı. Hatta 2004 NBA şampiyonu olan Detroit Pistons ’ta yardımcı antrenörlük yaptı ve gizli kahramanlardan biriydi. 2018 yılına kadar NBA ’de 6 farklı takımda yardımcı antrenörlük yapan Kokoskov, Pheonix Suns ile anlaştığında, NBA ’de başantrenör olan ilk Avrupalı olarak kayıtlara geçti.

Bir sezon sonra ise Phoenix dönemi sona erdi. Ardından eski Fenerbahçeli Bogdan Bogdanovic ’in formasını giydiği Sacramento Kings ’in yardımcı antrenörü oldu. Ayrıca Sırbistan Milli Takımı ’ndaki başarısıyla tüm dikkatleri üstüne çekti.

Obradovic'in çalışma prensiplerine hakim

Obradovic'in çalışma prensiplerine hakim

2017 yılında Avrupa Basketbol Şampiyonası ’nda Slovenya Milli Takımı ’nın başında olan Kokoskov, yaşadığı şampiyonlukla kariyeri adına önemli bir eşiği atladı.

Igor Kokoskov ’un Fenerbahçe Beko ’yu bugünlere getiren efsane koç Obradovic ile yollarının kesişmişliği de bulunuyor. 2004-2005 yıllarında Sırbistan-Karadağ Milli Takımı ’nda Obradovic ’in yardımcı antrenörü olan Igor Kokoskov, Obradovic ’in çalışma prensiplerine hakim bir koç.

Obra ile stilleri benziyor mu?

Ayrıca Obradovic ’in Fenerbahçe ’yle ilk anlaştığı senelerde iki farklı zamanda Igor Kokoskov ’u Fenerbahçe ’de yardımcı olarak getirmeye çalışması da halen hafızalarda. Igor Kokoskov o dönem NBA ’de kalmayı tercih ettiği için Fenerbahçe ’de Obradovic ’in yardımcısı olmamıştı. Pekiyi, stilleri benziyor mu?

Kokoskov'a zaman lazım...

Fenerbahçe Beko ’nun 7 yıllık Obradovic yönetiminin ardından Kokoskov ’a biraz süre tanıması gerekecek. Genel anlamda Kokoskov ve Obradovic ’in koçluk anlayışlarında birtakım değişiklikler söz konusu.

Dragic örneği

Dragic örneği

Obradovic daha disiplin basketbolu oynatan ve uzunları merkezine alan, onlar üzerinden setler kuran bir koçken, Kokoskov bu konuda tam tersi bir yol izliyor. Oynatmak istediği basketbolu kısalar üzerinden konumlandıran Kokoskov ’un bu konudaki en büyük örneği şampiyon olan Slovenya Milli Takımı ’nın oyun kurucusu Goran Dragic ’in rolüydü.

De Colo faktörü

Kokoskov, kısalara tanıdığı serbestlik üzerinden oyuncuların yaratıcılığına güvenen ve bunu kullanmalarını talep eden bir koç olarak biliniyor. Bu açıdan Fenerbahçe Beko ’da ona uygun bir kadro henüz tam anlamıyla var olmasa da potansiyeli yüksek bir koç olarak takıma katacağı şeyler var. Burada takımın süper yıldızı ve oyun kurucusu Nando De Colo ’nun Kokoskov ’un kısa temelli basketbolunun ana faktörü olması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder