26 Şubat 2021 Cuma

Ataman: "Üst üste 10 maç kazanan takımı yendik"

-HABER

Basketbolda Euroleague ’in 26. haftasında Anadolu Efes, konuk olduğu Fenerbahçe Beko'yu 106-74 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

"Maç boyunca harika oynadık"

Ataman: "Bence maça mükemmel başladık, bence maçı ilk çeyrekte kazandık. Mükemmel bir savunma yaptık. İlk 5 dakikada sayı atamadılar ve bu sayede güven kazandık. İlk çeyrekte topu iyi paylaştık. Sonrasında güven elde ettik. 2, 3 üçlük şanstı. Maç boyunca harika oynadık, hiç vazgeçmedik. Bazen savunma yapmayı unuttuk fark açılınca. Burası Euroleague. Harika bir galibiyet. Üst üste 10 maç kazanan takımı yendik. Gelecek hafta çift maç haftası. Tabii ki çok mutluyum. Oyuncularımın anlayışından dolayı mutluyum. Barcelona'daki gibi bir kez daha gücümüzü gösterdiler." ifadelerini kullandı

"Çok iyi savunma yaptık"

Karşılaşma boyunca iyi savunma yaptıklarını dile getiren Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, şu açıklamalarda bulundu:

 "Hücumda topu iyi çevirip ondan sonra da o boş şutları değerlendirebilirsek maçı lehimize alabiliriz demiştik. Düşündüğümüz gibi oldu. Çok iyi savunma yaptık. Önemlisi de zor bir maçtı. Fenerbahçe son 10 maçını kazanan bir takım. Hem savunma da hem hücumda böyle başlamamız bize artı getirdi. Maçın genelinde çok iyi savunma yaptık. Biz çok iyi günümüzdeydik, Fenerbahçe kötü günündeydi. Sadece bir maç kazandık. Önümüze bakacağız.

"Bu bizim için tesadüf değil"

"Bugünkü oyun onu gösteriyor. Önemli olan sürdürebilirlik. Bu bizim için tesadüf değil. Lider Barcelona'yı 2 hafta önce deplasmanda yendik. Geçen hafta Olympiakos'u farklı yendik. Bu bizim gücümüzü, geçen seneki ritmimizi yakaladığımızı gösteriyor. Bu konsantrasyonla devam edeceğiz. 9 maç daha var önümüzde. Hafta içinde iç sahada 2 maçımız var. Valencia hemen altımızda, sonra CSKA Moskova. Bitirebildiğimiz yerde bitirmek istiyoruz."

"Gününde olduğu zaman çok güçlü oyuncu"

Öte yandan Fenerbahçe ’ye karşı 35 sayıyla oynayan ve kariyer rekorunu kıran Vasilije Micic hakkında ise Ataman, şu açıklamaları yaptı:

"Benim için sürpriz değil. Geçen sene de bu tür maçları vardı. Gününde olduğu zaman çok güçlü oyuncu. Potaya gidebiliyor ve dış atışları atabiliyor. Şimdi o güveni de aldı. Genç bir oyuncu, dinamik oyuncu. Bugün Euroleague'de sıra dışı bir performans sergiledi. Kutluyorum onu. "

Premier Lig, La Liga, Bundesliga, NBA, F1, Portekiz Ligi, UFC S Sport Plus'ta! Taahhüt yok, kurulum yok, tıkla hemen izle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder