23 Ağustos 2020 Pazar

Ligden sadece bir takım eksilmedi, sporun geleceği yara aldı

Ligden sadece bir takım eksilmedi, sporun geleceği yara aldı

Melis ÖZTEK-

Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü ’nün, ING Basketbol Süper Ligi 2020-2021 sezonu müsabakalarından çekilme kararının ardından sadece ligde bir takım eksilmedi, iki sezondur Bandırma Basketbol Kulübü ’nün koçluğunu yapan Hakan Demir ’in deyişiyle 'Türk sporunun geleceği bir yara aldı.'

Borçlarından dolayı ligden çekilme kararı alan Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü ligde çekilirken yaptığı açıklamada, "Aylardan beri ekonomik zorluklarla boğuşuyoruz. Bu yüzden ING Basketbol Ligi'nden çekilme kararı aldık. Tabii ki 25 yılı aşkın bir süredir tertemiz bir geçmişi bulunan kulübümüzü ligden çekmemiz nedeniyle yüreğimiz kan ağlıyor ama yapacak bir şey yok. Ancak kulübümüzü kapatmıyoruz. Kulüp olarak faaliyetimiz sürecek" ifadelerine yer verildi.

Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü, çeyrek asırlık ömründe sadece bir basketbol kulübü değildi. Bandırma ’ya spor kültürünü kazandıran, milli takıma sporcu yetiştiren bir ilçe takımıydı.

Türkiye Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde, küçük yaştan beri kendi altyapısında yetiştirdiği sporculara her zaman şans veren bir takımdı.

Bandırma ve çevre ilçelerdeki basketbol yatırımları, basketbol okulları ve gençlere verdiği önemle de Türk basketboluna birçok genç ismi katmış olan Bandırma BK için şu an NBA ’de Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz “Bana NBA kapısını açan Banvit oldu. Özgüvenimi geri kazandırdı. Banvit ’in yeri bende çok ayrıdır” demişti. Ne kadar kulüp faaliyetlerine devam edecek de olsalar, Bandırma ’da okuldan ya da işten çıkmış yorgun insanları hafta içi ya da hafta sonu fark etmeksizin aynı yere, sahaya, toplamayı başarmıştır Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü.


1994 yılında Banvit tarafından kurulan kulüp önce fabrika içinde faaliyet gösterirken 2019 ’a kadar Banvit bünyesinde varlığını sürdürmüştü. Bu tarihten sonra el değiştirerek Teksüt sponsorluğuna geçmişti. 2004-2005 sezonundan itibaren Basketbol Süper Ligi ’ne dahil olan kulüp 2016-2017 sezonunda Türkiye Kupası ’nı kazanmayı başarmıştı. Son sezonunda özellikle yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı yabancı sporcu sayısını düşürmeye başvuran takım önce 2005 yılında kurulan pivot takımı Bandırma Kırmızı ’yı Türkiye Basketbol Ligi'ndeki yarışma hakkını İstanbullu bir yatırım grubuna sattı. Sonrasında ise maddi zorluklardan dolayı lige veda etti.

Biliyoruz bu bir veda değil, en kısa zamanda lige tekrar kendilerini görebilmek dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder