15 Ağustos 2020 Cumartesi

Kim playoff'a gidecek? Portland mı, Memphis mi?

Eren TUNCAY -

Pandemi sonrası yeniden devam eden NBA'de 8 maçlık normal sezon serüveni sona erdi. Tek bir şehirde düzenlenen ve 22 takımın katıldığı yeni düzende yönetim, playoff son sıra yarışı için yeni bir düzen belirlemişti.

Play-in formatı nedir?

NBA'in belirlediğine göre, kendi konferanslarını pandemi sonrası 8 normal sezon maçı oynandıktan sonra 8. ve 9. bitiren takımların dereceleri arasında 4 maçtan az fark varsa, kendi aralarında bir 'play-in', yani playoff son sırası için minik bir turnuva maçı düzenleme kararı alındı.

Doğu Konferansı'ndaki yarışta bu gerçekleşmezken, Batı Konferansı'ndaki son sıra playoff yarışı son maçlara kadar kafa kafaya gitti. 8 maç sonunda Batı Konferansı'nda Portland Trail Blazers 35-39'luk derecesiyle 8. sırada yer alırken, Memphis Grizzlies ise 34-39'luk derecesiyle 9. sırada bulunuyor.

Kim playoff'a katılacak?

Kim playoff'a katılacak?

Portland ve Memphis kendi aralarında bir play-in maçı oynayacak. Kurallara göre 8. sıradaki Portland maçı kazanırsa, 2020 playofflarına katılma hakkını elde edecek. Eğer 9. sıradaki Memphis maçı kazanırsa, bir maç daha oynanacak. O maçın galibi ise playoff'a katılacak.

Play-in maçı ne zaman oynanacak?

Portland Trail Blazers ile Memphis Grizzlies arasında oynanacak olan 'play-in' karşılaşması bu akşam Türkiye saati ile 21:30'da S Sport ve S Sport Plus ekranlarından canlı yayınlanacak.

S SPORT VE S SPORT PLUS'TAN NBA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder