31 Mayıs 2020 Pazar

Fenerbahçe Öznur Kablo 3 oyuncu transfer etti!

Fenerbahçe Öznur Kablo 3 oyuncu transfer etti!

Herbalife Nutrition Bayanlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Fenerbahçe Öznür Kablo, transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı-Lacivertli ekip WNBA'in ehemmiyetli reyin kurucularından Amerika Birleşik Devletleri yurttaşı Jasmine Thomas, Kia Vaughn, WNBA'e geçerken 2. sıradan draft edilen Alman yurttaşı uzun oyuncu Satou Sabally ve Kayla McBride'i kadrosuna kattı.

HABER

Kulüpen yapılan söylemede, "

Fenerbahçe Öznur Kablo Bayan Basketbol Ekibimiz, daha evvel söylenen yeni sezon amaçları ve bütçesi kapsamında, bu sezon EuroLeague'in en iyi koçu seçilen ve ekibimizle 1 sene daha kontratı bulunan Victor Lapena önderliğinde kadro yapılandırmasını bitirdi.

Ekibimiz, yeni sezon tasarılamaları sonucunda;

Kontratları devam etmekte olan Kaptanımız Tuğçe Canıtez ve Cecilia Zandalasini'nin yapmış olduğu indirime gitme fedakarlıklarıyla, bu iki oyuncumuzun kontratlarını 1'er seneliğine yenilemiştir.

Kontratları sona ermiş olan Ulusal Ekip oyuncularımızdan Olcay Çakır Turgut, Sevgi Uzun ve Kiah Stokes ile de 1'er senelik kontrat yenilenmiştir.

Ekibimiz dış transferde ise;

- WNBA'in ehemmiyetli reyin kurucularından Amerika Birleşik Devletleri yurttaşı Jasmine Thomas ile 1 sene,

- WNBA ve EuroLeague'in yıldız skoreri Amerika Birleşik Devletleri yurttaşı Kayla McBride ile 1 sene,

- WNBA'in ve bayan basketbolunun gelecekteki en ehemmiyetli yıldızlarından biri olarak gösterilen, bu sezon NCAA'den WNBA'e geçerken 2. sıradan draft edilen Alman yurttaşı uzun oyuncu Satou Sabally ile 1 sene,

- Kulübümüzde geçirdiği 2 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan, kariyerinde EuroLeague şampiyonluğu ve MVP mükâfatı da bulunan, Çek Cumhuriyeti yurttaşı deneyimli uzun oyuncu Kia Vaughn ile 1 sene kontrat imza atmıştır.

Oluşturulan bu kadronun yanında; altyapımızdan yetişen, Fenerbahçelilik bedellerine sahip ve gelişim ekibimizde oynayan 3 oyuncumuz da, 2020-2021 sezonunda A ekibimizde yer alarak Çubuklu forma ile galibiyet dolu yolculuklarına başlayacaktır.

Önümüzdeki sezon Çubuklu formamızı giyecek tüm oyuncularımıza şimdiden kupalarla dolu bir sene dilerken, uzun seneler Kulübümüze hizmet etmiş Ayşe Cora ve Esra Ural Topuz başta olmak üzere, geçtiğimiz sezon kazandığımız 2 kupada hisseyi olan ve önümüzdeki sezonki mecbur yapılanmamızda bizlerle olamayacak tüm sporcularımıza teşekkür eder, yollarının sarih olmasını dileriz" ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Öznür Kablo Başantrenörü Victor Lapena, sarı-lacivertli takımla yola devam edeceği için coşkulu olduğunu söyledi.

Lapena, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Bu şahane oyuncular ve staff takımımızla çalışmak için coşku dinliyorum. Başkanımıza, idare heyeti azalarımıza, ekip menajerimize ve sponsorumuza özellikle böyle güç bir zamanda bunu muhtemel kıldıkları için teşekkür ederim."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder